Motorcykel

Vi erbjuder utbildning på lätt motorcykel (A1), mellanklass (A2) och Tung motorcykel (A).

Ska du ta MC kort?

Låt oss på Affes ta hand om Dig!

Vi är en av få trafikskolor i Sverige som är Guldmedlemmar i STR (Sveriges trafikutbildares riksförbund), det innebär att det är ordning och reda från början till slut. Du får en professionell utbildning som vi skräddarsyr utifrån dina förutsättningar för att den ska bli så effektiv som möjligt.

1. KÖRKORTSTILLSTÅND
Till att börja med måste Du ansöka om ett Körkortstillstånd hos Transportstyrelsen. Syntestet kan Du göra hos oss till en kostnad av 200:-. (Denna summa får Du tillbaka när Du köper teoriavgiften hos oss.) Ansökan om Körkortstillstånd hittar Du här.

2. TEORIUTBILDNING
När Du löst Din teoriavgift får Du tillgång till det senaste digitala teorimaterialet på marknaden. Alla dataprov kan göras hemifrån och för Dig som önskar gå på någon teorilektion så finns det självklart att tillgå. För att börja med teorin behövs inget körkortstillstånd.

3. KÖRUTBILDNING
Nu måste Du ha körkortstillståndet i Din hand. Du bokar in en dubbellektion (2 x 60 min) första gången så vi hinner lägga upp en grovplanering för Din utbildning redan då. Affes har 3 välutbildade mc-lärare som självklart alltid kör mc själv. För att kunna lägga 100% fokus på Dig kör vi alltid med enbart en elev per lektion, det innebär effektiv utbildning och full valuta för pengarna. Variation är en viktig del i Din körutbildning varför vi hela tiden varierar manöverbanan med körning i trafik. Vi tillhandahåller all skyddsutrustning Du behöver kostnadsfritt och inga extra kostnader för banavgift tillkommer. Allt ingår! Bokning av körlektioner på 0431 – 17800.

4. RISKUTBILDNING 1-A
Detta är en teoretisk del som Du med fördel kan boka in tidigt i Din utbildning då den är giltig i 5 år. Risk 1-A lyfter fram de risker som är speciella för oss motorcyklister och ger teoretisk kunskap om beteenden som är riskfyllda. Affes håller denna utbildning i helt egen regi på trafikskolan. Max 16 elever per utbildningstillfälle så boka i tid! Bokar gör du här eller så ringer Du 0431 – 17800.

5. RISKUTBILDNING 2-A
När Du känner Dig trygg och bekväm med all manövrering av motorcykeln, inklusive effektiv bromsning upp till 70 km/h, så är det dags för Riskutbildning 2. Bokning av denna sker normalt sett i samråd med Din trafiklärare. Risk 2-A är mer praktisk inriktad och gör Dig än mer medveten om de risker vi mc-förare utsätts för i trafiken.

Fyra elever per utbildningstillfälle får nu prova på att köra i olika situationer och hastigheter samt upptäcka både sina egna och motorcykelns begränsningar.
Affes är en få trafikskolor i Sverige som håller Risk 2-A i helt egen regi! Hos oss får Du alltså kvalitetssäkrad utbildning från början till slut. Bokning av Risk 2-A gör Du här eller så ringer Du 0431 – 17800.

6. VÅRA MOTORCYKLAR
Du som tar körkort för tung (A) eller mellan (A2) kör våra lättmanövrerade och säkra BMW 750 GS. För Dig som tar på lätt (A1) finns en superfin Kawasaki 125. Alla våra motorcyklar är utrustade med ABS – låsningsfria bromsar.

7. TRAFIKVERKETS PROV
När riskutbildning 1 och 2 är godkända och klara så är det dags för Ditt teoriprov hos Trafikverket. Ett godkänt teoriprov gäller i ett år. Körprovet består av säkerhetskontroll, manöverprov och därefter körning i trafik. Tänk på att Du måste kunna legitimera Dig vid Trafikverkets prov.

8. REDO ATT KOMMA IGÅNG?
Fyll i Din intresseanmälan nedan
Eller så ringer Du 0431 – 178 00

VÄLKOMMEN!

Intresseanmälan körkort MC

10 + 12 =

Intensivutbildning

Intensivutbildning är ingen genväg till körkortet och inget överhoppande av avsnitt, varken teoretiskt eller praktiskt. Vad det handlar om är att du under en kort tidsperiod enbart koncentrerar dig på körkortet. En modern och komprimerad utbildningsmetod som passar många.

E-handel

Boka/köp kurserna Risk 1 och Risk 2 i vår E-handel.