Personbil

Vi hjälper dig med ett upplägg så att du får ditt körkort så snabbt och smidigt som möjligt.

Ska du ta körkort?

Låt oss på Affes ta hand om Dig!

Vi är en av få trafikskolor i Sverige som är Guldmedlemmar i STR (Sveriges trafikutbildares riksförbund). Du får en professionell utbildning som vi skräddarsyr utifrån dina förutsättningar för att den ska bli så effektiv som möjligt. Hos oss får du alltid en kostnadsberäkning över din utbildning!

Hos oss finns 2 olika utbildningstyper. Du kan välja bara en eller kombinera de olika typerna i din utbildning. En mix av dessa tror vi är vägen till den effektivaste och bästa utbildningen.
Enskild lektion – en lärare och en elev. Här övar du själv tillsammans med din lärare.
Grupplektion – en lärare och två till tre elever. Vi utvecklar ständigt vår utbildning och detta blir vårt nästa steg. Din lärare agerar både lärare till den som kör och aktiverar samtidigt de andra. Till en lägre kostnad per körlektion jämnfört med traditionell utbildning där man har lektion själv tillsammans med sin lärare.
Fördelar med grupplektion:
-Effektiv inlärning – Lär av varandra. genom att se andra kan du snabbare förbättra din egen körning.

Automatväxlad bil
Vill du lära dig köra bil på ett enklare sätt? Då kan du välja att ta körkort med automatväxlad bil hos oss. Du kommer då att få ett villkor i ditt körkort som innebär att du endast får köra automatväxlad bil men detta kan du upphäva senare genom att köra upp för manuellt växlad bil.

Intensivutbildning
Vill du ta ditt körkort snabbt och har bra förkunskaper? Vi erbjuder intensivutbildning, du får då komma hit på en testlektion innan utbildningen börjar och utifrån den planerar vi din utbildning. Vi bokar in det antal lektioner vi bedömer kommer behövas samt obligatoriska riskutbildningar, teori- och körprov.

Följ dessa steg till ditt körkort!

1. Körkortstillstånd
För att kunna börja övningsköra och påbörja din utbildning måste du först ansöka om körkortstillstånd. Hör av dig till oss så hjälper vi dig med syntest som krävs. Ansökan om Körkortstillstånd hittar Du här.

2. Övningskörning & handledarutbildning
Om du tänker övningsköra privat, måste du och din handledare gå en handledarutbildning.

3. Information/Inskrivning
Välkommen till Christel, vi informerar dig om hur din personliga körkortsutbildning går till. Här får du reda på allt du behöver för att få en effektiv utbildning. Självklart är dina handledare också välkomna.

4. Teori- och körutbildning

Teoriutbildning
Vi erbjuder våra elever ett flexibelt sätt att ta körkort: den digitala Körkortsboken. Denna innefattar e-bok med ljudstöd, olika övningar, filmer och frågor samt obegränsat antal tester. I din dator/mobil/surfplatta har du alltid full koll på var du befinner dig i din utbildning, och kan enkelt förbereda dig inför nästa steg.

Vi har dessutom 4 lärarledda teorilektioner, en fordonslektion där vi går igenom allt om bilen samt en repetitionslektion som förbereder dig inför teoriprovet på Trafikverket. Våra duktiga receptionister finns alltid till din hjälp under våra öppettider.  För dig med läs- och skrivsvårigheter kan vi erbjuda speciellt anpassad utbildning och individuella teorilektioner. Vi har hög kompetens och stor erfarenhet inom detta område.

Körutbildning
Körutbildningen är uppdelad i flera olika moment. Börja med din körkortsutbildning på trafikskola så tidigt som möjligt, så att vi tillsammans kan öva in de viktigaste grundmomenten. Har du en privat handledare ser vi gärna att han/hon följer med vid någon eller några körlektioner så att ni lättare kan träna på rätt sätt hemma. Med detta upplägg kan du minska din totalkostnad och snabbare nå ditt mål.

Vi kör med lättkörda Audi A3 som våra elever är mycket förtjusta i. För dig som kör upp under november-februari är en lektion i mörkerkörning obligatorisk.

5. Riskutbildning 1 och 2
Riskutbildning 1- (alkohol, droger, trötthet och riskfyllda beteenden) sker på trafikskolan, och denna kan du boka in hos oss tidigt i din utbildning,
Riskutbildning 2- (halkutbildning) ska göras i slutet av din utbildning. Din lärare kommer att planera in denna med dig. Vi kör tillsammans till halkbanan där du får öva hastighet, säkerhet och körning under särskilda förhållanden. Riskutbildningen måste vara genomförd och godkänd innan du får genomföra förarproven på Trafikverket.

6. Kunskapsprov och körprov
Snart i mål! Kunskapsprov och körprov bokar vi hos Trafikverket till dig enl överenskommelse. Du måste först vara godkänd på kunskapsprovet för att få göra körprovet. Kunskapsprovet består av totalt 65 frågor, varav du måste ha 52 rätt för att bli godkänd, inom 50 min. För dig som behöver, går det att ansöka om förlängd tid eller muntligt prov. Kontakta oss så hjälper vi dig! Körprovet är på 45 min och består av säkerhetskontroll samt körning i trafik.

Intresseanmälan körkort B - personbil

12 + 1 =

Intensivutbildning

Intensivutbildning är ingen genväg till körkortet och inget överhoppande av avsnitt, varken teoretiskt eller praktiskt. Vad det handlar om är att du under en kort tidsperiod enbart koncentrerar dig på körkortet. En modern och komprimerad utbildningsmetod som passar många.

E-handel

Boka/köp denna kurs i vår E-handel.