Övriga utbildningar

 

UTBILDNINGAR FÖR

MEDICINSK KÖRBEDÖMNING

Vi på Affes Trafikskola utför medicinska körbedömmningar av personer som haft stroke el. någon annan typ av hjärnskada. Detta gör vi på Affes Trafikskola i samarbete med Ängelholms minnesmottagning och rehabiliterings klinik.

Kontakta oss på 0431-178 00 för att boka en tid för automat bil, för manuellt växlad bil för vi er kontakta Berndtssons Trafikskola på 0431-808 50.

UTBILDNINGAR FÖR

ANPASSAD UTBILDNING

Du som har ett fysiskt funktionshinder behöver absolut inte avstå från att ta körkort. Vår nya och fräscha Audi A3 är utrustad med automatväxellåda, handreglage för gas och broms, vänstergas, rattknopp och blinkersreglage på både vänster och höger sida. Vi är den enda trafikskola i denna del av landet som kan erbjuda denna möjlighet och vi har handikappanpassade lokaler.

Information om bilstöd vid anpassning av bil samt ansökningsblanketter finner du hos Försäkringskassan.

UTBILDNINGAR FÖR

ECO DRIVING

– Minska din bränsleförbrukning med upp till 20 %.
– Minska dina kostnader för service och underhåll.
– Minska dina koldioxidutsläpp med upp till 20 %.
– Ge personalen bättre kunskaper om trafik och miljö. Vi erbjuder dig även fortbildning i EcoDriving.

Utbildningen omfattar ett individuellt körpass på ca 1,5 timmar och ett gemensamt teoripass på ca 2 timmar.

Efter utbildningen har du bland annat lärt dig:
– Hur du kör med bättre framförhållning.
– Hur du accelererar på bästa sätt
– Hur du bromsar och effektivt använder motorbromsen
– Hur bilen ska underhållas
– Hur du kör på hög växel med låga varvtal.

På utbildningen görs mätningar och även rutinerade förare blir förvånade över hur mycket de lyckas minska sin bränsleförbrukning, samtidigt som de oftast kommer lite fortare fram.

UTBILDNINGAR FÖR

TUNGT SLÄP/UTÖKAD B-BEHÖRIGHET

För att få ta körkort för tungt släp/utökad B-behörighet till personbil måste du inneha körkort för behörighet B. Innan du börjar övningsköra måste du ha ett körkortstillstånd för BE-behörighet. Vi hjälper dig med alla ansökningshandlingar och syntest.

På vårt systerbolag Berndtssons Trafikskola i Ängelholm gör du både den teoretiska och praktiska delen. Ta gärna kontakt med Berndtssons Trafikskola på 0431-80850 eller besök deras hemsida www.berndtssons.nu för mer information. Den praktiska utbildningen sker med VW T-Roc samt vårt lättkörda boggisläp som är anpassat för detta.

Provet hos Trafikverket innefattar ett teoriprov och ett körprov på BE. Du måste vara godkänd på teoriprovet för att få göra körprovet. Provet på utökad B-behörighet innefattar ett körprov.

Körprovet gör du numera i Helsingborg varför vi även övningskör där i slutfasen av den praktiska utbildningen.

Intresseanmälan övriga utbildningar

11 + 12 =